Het Arboretum

Welkom in Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch! 

  duits Deutsch    engels  English    fransFrançais

Een levende verzameling van ruim 2500 bijzondere bomen en planten te midden van het religieus erfgoed in Oudenbosch.

Op de rand van de klei van de Hollandse Delta en het zand van Brabant komen in Arboretum Oudenbosch twee werelden samen, die van het rijke Roomse leven en die van de boomkwekers. Arboretum Oudenbosch is als voormalige kloostertuin de groene parel in het rijke religieus erfgoed van Oudenbosch. De boomkwekers die zich vestigden op de rand van klei en zand, specialiseerden zich in het kweken van laanbomen. Het ontwerp van de tuin is dan ook gebaseerd op enkele markante lanen die de tuin doorsnijden. In ruim dertig jaar is botanische tuin Arboretum Oudenbosch uitgegroeid tot een volwassen tuin van ca. 4 ha, een oase van rust en is met de omvangrijke collectie Aesculus een bron van kennis. Best bijzonder en weldadig om deze met een bezoek te vereren.  Lees verder of  klik hier als u een virtuele wandeling door onze tuin wilt maken.

Het plannen van een bezoek is altijd mogelijk, zelfs buiten openingsuren, al dan niet met een gids. Stuur een email  naar rondleidingen@arboretumoudenbosch.nl en laat ons weten wat uw wensen zijn.

hond aan lijn        Honden zijn niet toegestaan in het arboretum, uitgezonderd blindengeleidehonden en hulphonden

Vrijwilliger worden

Vrijwilliger of begunstiger worden?

Arboretum Oudenbosch is vanaf de oprichting een pure vrijwilligersorganisatie. U kunt zich hier aanmelden als vrijwilliger of begunstiger. Alvast van harte welkom.
Rondleiding of fotoshoot

Een rondleiding of fotosessie boeken?

Een rondleiding door de tuin onder begeleiding van een gids is een aanrader. De tuin wemelt van prachtige plekjes voor een fotosessie. Klik hier voor meer informatie en het boeken van een rondleiding of fotoreportage.
Andere vragen

Een vraag stellen?

Stel uw vraag over exposeren in het Arboretum, een evenement of een ander onderwerp via dit contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Adres:
Achter 't Postkantoor 1
4731 PM Oudenbosch

Telefoon: 0165 – 31 71 71 (alleen tijdens openingstijden)
Telefoon: 06 - 39 71 53 63
E-mail: info@arboretumoudenbosch.nl