Het Arboretum

Welkom in Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch! 

  duits Deutsch    engels  English    frans Français

Een levende verzameling van ruim 2500 bijzondere bomen en planten te midden van het religieus erfgoed in Oudenbosch.

Op de rand van de klei van de Hollandse Delta en het zand van Brabant komen in Arboretum Oudenbosch twee werelden samen, die van het rijke Roomse leven en die van de boomkwekers. Arboretum Oudenbosch is als voormalige kloostertuin de groene parel in het rijke religieus erfgoed van Oudenbosch. De boomkwekers die zich vestigden op de rand van klei en zand, specialiseerden zich in het kweken van laanbomen. Het ontwerp van de tuin is dan ook gebaseerd op enkele markante lanen die de tuin doorsnijden. In ruim dertig jaar is botanische tuin Arboretum Oudenbosch uitgegroeid tot een volwassen tuin van ca. 4 ha, een oase van rust en is met de omvangrijke collectie Aesculus een bron van kennis. Best bijzonder en weldadig om deze met een bezoek te vereren.  Lees verder of  klik hier als u een virtuele wandeling door onze tuin wilt maken.

Vrijwilliger worden

Vrijwilliger of begunstiger worden?

Arboretum Oudenbosch is vanaf de oprichting een pure vrijwilligersorganisatie. U kunt zich hier aanmelden als vrijwilliger of begunstiger. Alvast van harte welkom.
Rondleiding of fotoshoot

Een rondleiding boeken?

Een rondleiding door de tuin onder begeleiding van een gids is een aanrader. Klik hier voor meer informatie en het boeken van de rondleiding.
Andere vragen

Een vraag stellen?

Stel uw vraag over exposeren in het Arboretum, het boeken van een fotoshoot, een evenement of een ander onderwerp via dit contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Bezoekadres:
Achter 't Postkantoor 1
4731 PM Oudenbosch

Postadres:
Postbus 127
4730 AC Oudenbosch

Telefoon: 0165 – 31 71 71 (alleen tijdens openingstijden)
E-mail: info@arboretumoudenbosch.nl