Voorjaarsbloei in Arboretum inspireert!

Voorjaarsbloei in Arboretum inspireert!

Diverse Rododendrons, Viburnums en ook de zakdoekjesboom staan nu volop in bloei terwijl de knoppen van veel Paardenkastanjes op barsten staan of zich zelfs al licht hebben ontvouwd. In het Arboretum is het nu al volop genieten van het voorjaar. Dat gold ook voor de leerlingen van de basisscholen Talente, Bukehof, Schittering, Klinkert en Regenboog die hier in het kader van het Kunstmenu onder leiding van Anneke Wijn in ‘natuuratelier Arboretum’ inspiratie opdeden voor een tekening of schilderwerkje. Laat je hier ook inspireren door het voorjaar en drie exposities van komend weekend.

Wereldwinkel  
De Theekoepel is op zondag 28 april de expositieruimte voor de Wereldwinkel. Vrijwilligers vertellen u graag over waar de Wereldwinkel voor staat en wat in hun winkel is te vinden. Zoals bijvoorbeeld tuinornamenten uit Zuid-Afrika, zaadbommetjes van Blossombs, de Dopper en sokken met een verhaal. Ook mooi zijn de kleurrijke bloemen van vilt uit Nepal en vele andere bijzondere dingen. Laat u verrassen! De (h)eerlijke koffie en thee uit de wereldwinkel kan gratis geproefd worden.

 

Sculpturen van Toine Boddaert
Toine Boddaert is geboren en getogen in Roosendaal. Waarnemingen, gedachten, observaties, prikkels, voorwerpen en mensen uit zijn omgeving dagen hem uit om kunst te maken. Naast schilderwerk maakt Toine vooral sculpturen veelal van plaatstaal dat is te vergelijken met Cortenstaal. Een prachtige selectie van zijn sculpturen zijn het komende seizoen te zien in de tuin van het Arboretum.

 

Schilderijen Toos van Steen en Margriet Bol
Toos en Margriet tekenen en schilderen al heel veel jaren en beleven veel plezier aan het bedenken en maken van hun werk. Toos maakt zowel realistisch als abstract werk veelal pastelkrijt, acryl- en aquarelverf. Margriet tekent en schildert vooral realistisch voornamelijk met aquarelverf, houtskool en/of pastel. Hun werk is tot en met 5 mei te zien in het entreegebouw.