Vaderdagconcert Ut Zooyque

Vaderdagconcert Ut Zooyque in Arboretum

Het is al meer dan twintig jaar traditie dat Dweil Ensemble Ut Zooyque op Vaderdag alle vaders trakteert op een muzikale aubade in de tuin van Arboretum Oudenbosch. 
Deze groep van gezellige muzikanten heeft een heel afwisselend repertoire. Oude rocknummers, Duitse schlagers, moderne ballades, Queen – nummers, het komt allemaal voorbij. 
Zondag 16 juni 13.00 uur is hun concert te beluisteren in de Lourdesgrot. 

Ook de exposities van keramiek van Tjitske Koopmans, tekeningen van Angela Kuckartz, beelden van Toine Boddaert en schilderijen van Melissa van Merrienboer zijn komend weekend te bewonderen. 

Zie hieronder voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

Expositie keramiek

Tjitske Koopmans maakt beelden en objecten van keramiek. Ze abstraheert natuurverschijnselen en is geboeid door het lijnenspel, de structuur, de gelaagdheid van groei en organische vormen, en legt dit vast in klei: gestolde ervaringen van het zien. Haar werk is met de hand opgebouwd. Haar uitdaging is om met een zo dun mogelijk kleischerf te werken, het geeft haar beelden iets lichts en fragiels. Met kleur en glazuur wordt de zeggingskracht van haar beelden versterkt. De expositie van Tjitske loopt van 13 juni t/m 7 juli in het entreegebouw van Arboretum Oudenbosch.

Expositie tekeningen en grafieken

De bijzondere en mooie biodiversiteit van de natuur vormt de inspiratiebron voor de schilderijen, tekeningen, grafiek en kunstenaarsboeken van Angela Kuckartz. Zij vaart haar eigen koers zonder zich iets aan te trekken van regels of theorie. Angela toont en vertelt over haar werk op zaterdag 15 en zondag 16 juni in de theekoepel van Arboretum Oudenbosch.

Oog voor schoonheid

Dat is de titel die Melissa van Merrienboer (46) uit Roosendaal koos voor haar eerste expositie. Als kind was Melissa al dol op tekenen en schilderen. Het werd haar grootste hobby. Nadat een acute leukemie haar leven op zijn kop zette, heeft schilderen haar leven gered en een gevoel van eigenwaarde teruggegeven. In de expositie ‘oog voor schoonheid’ die loopt tot en met 30 juni toont Melissa haar mooiste werken vanaf haar beginperiode tot aan twee jaar geleden. Toen werd ze getroffen door een zwaar herseninfarct.