Muziek en kunst in Arboretum

Muziek en kunst in Arboretum Oudenbosch

Komend weekend bruist ’t in de tuin van Arboretum Oudenbosch. Melissa van Merrienboer beleeft in de oude loods haar allereerste expositie. Onder de titel ‘oog voor schoonheid’ presenteert zij een selectie van haar mooiste schilderijen. Rina Madereel toont haar karaktervolle aquarellen in de Theekoepel en Janny van Beurden exposeert kleurrijke schilderijen in het entreegebouw. En al wandelend door de tuin tref je op uiteenlopende plekken beelden van Toine Boddaert. Behalve vier exposities is er ook nog het concert van ENJOY uit Hoeven. Aanleiding genoeg dus om het komende weekend een bezoekje te brengen aan de tuin. 

Oog voor schoonheid

Dat is de titel die Melissa van Merrienboer (46) uit Roosendaal koos voor haar eerste expositie. Als kind was Melissa al dol op tekenen en schilderen. Het werd haar grootste hobby. Nadat een acute leukemie haar leven op zijn kop zette, heeft schilderen haar leven gered en een gevoel van eigenwaarde teruggegeven.

Bij het centrum voor de Kunsten in Roosendaal leerde Melissa werken met aquarel- en acrylverf. In die periode ontwaakte de echte kunstenares in haar. Later maakte ze bij Carina de Rooij in Oud-Gastel kennis met olieverf en de Rembrandtechniek, een techniek die haar veel voldoening gaf. In de expositie ‘oog voor schoonheid’ toont Melissa haar mooiste werken vanaf haar beginperiode tot aan twee jaar geleden. Toen werd ze getroffen door een zwaar herseninfarct. Helaas verhindert dat haar fysieke aanwezigheid bij haar eerste expositie van 8 tot en met 30 juni in de oude loods.   

Zanggroep ENJOY

Op zondag 9 juni om 13.00 uur verzorgt zanggroep ENJOY uit Hoeven onder leiding van dirigent Wout Kwakernaat een concert in de grot van het Arboretum. De zanggroep telt momenteel 29 leden en brengt eigentijdse Nederlandstalige en Engelstalige nummers. Dit concert in het Arboretum waarin ze een aantal bijzondere liederen uit hun repertoire zingen, is een van hun optredens in de regio. Meer over de zanggroep op https://www.zanggroep-enjoy.nl/

Expositie aquarellen 

Rina Madereel, geboren en getogen in Stabroek, België, studeerde in 1976 af aan het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten (SISA) te Antwerpen op het vak reclametekenen. Vanaf 2005 is ze zich gaan toeleggen op aquarelleren bij het Centrum voor de Kunsten in Roosendaal. De aquarellen die ze exposeert passen volgens haar mooi in het arboretum. Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vertelt ze u in de theekoepel graag over haar werk.