Bijzondere wandeling in Arboretum Oudenbosch

Bijzondere wandeling in Arboretum Oudenbosch

Met het boekje ‘bomen van herinnering’ kun je op eigen gelegenheid of met vrienden of familie een bijzondere wandeling maken door het erfgoed van deze voormalige kloostertuin. Het gidsje neemt je mee in de geschiedenis van het Arboretum en heeft interessante verhalen over de religieuze betekenis van veel bomen en planten waar je langs komt, in de loopt der tijd hebben meegekregen. En als je nog tijd hebt, kan je ook een kijkje nemen bij de exposities Tjitske Koopmans met keramiek, Joke de Bruin en Agaath de Kwaadsteniet met innovatief kantkloswerk, Toine Boddaert met beelden en Melissa van Merrienboer met haar mooiste schilderijen.  

Expositie innovatieve kantkloskunst

Toen Joke de Bruijn 30 jaar geleden met kantklossen begon kwam zij er na een tijdje achter dat het bezig zijn met de innovatieve vormen van kantklossen veel nieuwe mogelijkheden biedt. Joke en haar zus Agaath de Kwaadsteniet, die tekent en schildert, creëren kunstwerken met als basis de aloude techniek van het kantklossen. In de theekoepel exposeren ze kleinere "schilderijen" en ruimtelijke stukken en hoeden (zowel in miniformaat als "draagbare" exemplaren. Alles is kleurrijk en vaak gerelateerd aan de natuur. Hun diverse werk is op 22 en 23 juni te zien in de Theekoepel.

Expositie keramiek

Tjitske Koopmans maakt beelden en objecten van keramiek. Ze abstraheert natuurverschijnselen en is geboeid door het lijnenspel, de structuur, de gelaagdheid van groei en organische vormen, en legt dit vast in klei: gestolde ervaringen van het zien. Haar werk is met de hand opgebouwd. Haar uitdaging is om met een zo dun mogelijk kleischerf te werken, het geeft haar beelden iets lichts en fragiels. Met kleur en glazuur wordt de zeggingskracht van haar beelden versterkt. De expositie van Tjitske loopt t/m 7 juli in het entreegebouw van Arboretum Oudenbosch.

Bezoek
Arboretum Oudenbosch is t/m 31 oktober open op dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 en op zon- en feestdagen van 12.00 – 17.00 uur. Buiten bezoektijden alleen op afspraak via rondleidingen@arboretumoudenbosch.nl. Bezoekadres: Achter ’t Postkantoor 1, 4731PM Oudenbosch. Entree 3 euro, kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding en begunstigers gratis. Zie www.arboretumoudenbosch.nl voor de actuele evenementenagenda.