Arboretum Oudenbosch open met Pasen!

Arboretum Oudenbosch open met Pasen!

Tijdens het paasweekend is er veel te beleven in het Arboretum! 

Op paaszaterdag 30 maart om 13.30 uur opent het Arboretum het seizoen 2024. Mede vanwege het vroege voorjaar is het al volop genieten in de tuin. Verder zijn hier de sculpturen te bewonderen van Toine Boddaert, de pentekeningen van Hanneke Messelink en de schilderijen van Toos van Steen en Margriet Bol. En op 2e paasdag om 14.00 uur geven de Markmakkers traditiegetrouw hun lenteconcert. Voor de liefhebbers zijn er, zoals altijd, weer de Kleine Mensjes Klimaatroute en Kabouterroute.

Sculpturen van Toine Boddaert
Toine Boddaert is geboren en getogen in Roosendaal. Waarnemingen, gedachten, observaties, prikkels, voorwerpen en mensen uit zijn omgeving dagen hem uit om kunst te maken. Naast schilderwerk maakt Toine vooral sculpturen veelal van plaatstaal dat is te vergelijken met Cortenstaal. Een prachtige selectie van zijn sculpturen zijn het komende seizoen te zien in de tuin van het Arboretum.

Pentekeningen Hanneke Messelink
Onder de titel KunstAnders maakt Hanneke Messelink-Anders uit Etten-Leur zeer verfijnde pentekeningen, waarbij zij steeds weer een liefdevolle link met de natuur weet te leggen. In de theekoepel komen haar tekeningen uitstekend tot hun recht en slaagt zij erin de natuur dichter bij de mensen te brengen. Hanneke exposeert het gehele paasweekend in de Theekoepel.

Schilderijen Toos van Steen en Margriet Bol
Toos en Margriet tekenen en schilderen al heel veel jaren en beleven veel plezier aan het bedenken en maken van hun werk. Toos maakt zowel realistisch als abstract werk veelal pastelkrijt, acryl- en aquarelverf. Margriet tekent en schildert vooral realistisch voornamelijk met  aquarelverf, houtskool en/of pastel. Hun werk is tot en met 5 mei te zien in het entreegebouw.
 

Lenteconcert Markmakkers
Met dit lenteconcert op 2e paasdag in de Lourdesgrot van het Arboretum houdt shantykoor de Markmakkers een jarenlange traditie in stand. Vanaf 14.00 uur zingen ze een keur van zeemansliedjes, shanty’s en ballades. Naast hun bekende repertoire brengen ze nu onder andere ook “Mull of Kintyre” van Paul McCartney.

Bezoek
Arboretum Oudenbosch is open van 30 maart t/m 31 oktober op dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 en op zon- en feestdagen van 12.00 – 17.00 uur. Buiten bezoektijden alleen op afspraak via rondleidingen@arboretumoudenbosch.nl waar u ook een rondleiding of fotoshoot kunt aanvragen. Bezoekadres: Achter ’t Postkantoor 1, 4731PM Oudenbosch. Entree 3 euro, kinderen t/m 12 jaar en begunstigers gratis. In het Arboretum kun je alleen met PIN betalen! Zie www.arboretumoudenbosch.nl voor meer informatie over de exposities en de actuele evenementenagenda.