In de hele maand juni expositie Heroes To Spare in entreegebouw Arboretum Oudenbosch

Heroes To Spare zijn twee broers die opgroeiden in een tijd zonder het internet, social media of mobiele telefoons. Wel waren er VHS banden, zaterdagochtend tekenfilms en 8-bit videospellen, die hen meenamen naar magische werelden. Het leek een onmogelijke droom om zelf ooit dergelijke animaties of games te kunnen maken. Daar had je immers grote studio's met hoge budgets voor nodig. En zelfs al kon je het maken, dan was je afhankelijk van andere grote bedrijven die het wilde publiceren, zodat iemand het te zien kreeg. Maar terwijl ze volwassen werden, ontwikkelde de technologie zich ook. Uiterst arbeidsintensieve en kostbare processen werden efficiënter en betaalbaar voor individuele kunstenaars. Door de komst van social media is ook het zelf-publiceren voor iedereen haalbaar geworden. Om hun werk aan de wereld te tonen zijn kunstenaars niet langer afhankelijk van publicisten, labels en netwerken.

Heroes To Spare is een samenwerking tussen “Space is green” met zijn kenmerkende harde lijnen en minimalistisch gebruik van kleuren en “Rabotik”, met zijn avontuurlijke verbeeldingen. Inspiratie halen zij uit science fiction, fantasy en hun jeugd in de jaren ‘80 en ‘90. Thomas en Roland van der Velden laten graag zien hoe die inspiratie voor heeft gewerkt.

Dat het werk normaal voornamelijk digitaal wordt gemaakt en vertoond, maakt het extra bijzonder nu het fysiek aan de muur hangt in onze expositieruimte. Zo kunnen alle bezoekers van het Arboretum Oudenbosch vanaf zaterdag 5 juni toetreden in een wereld van robots, monsters en nieuwe mogelijkheden. Kijk ook op www.HeroesToSpare.com