Maandexpositie. Natuur als Inspiratie. Familie Rijsdijk

Maandexpositie in het entreegebouw van het Arboretum door Corma, Martijn en Laurie Rijsdijk met:

Natuur als inspiratie

Deze eerste tentoonstelling van 2022 is een mooie familie aangelegenheid. Moeder Corma, dochter Laurie en zoon Martijn zijn geïnspireerd door de kleuren, vormen en sferen van de natuur. Dat laten ze zien met schilderijen van Corma en Martijn en foto’s van Laurie.

Corma schildert graag abstracte landschappen en natuurbeelden. Daarbij maakt ze voornamelijk gebruik van acrylverf. Schilderen betekent voor haar vooral lekker opgaan in het moment en experimenteren met vorm en kleur.

Laurie heeft biologie gestudeerd en is vaak buiten te vinden voor het tellen en monitoren van vogels, en dat levert veel mooie momenten op in de natuur. Het fotograferen maakt dat ze steeds op een andere manier naar de natuur kijkt. Ze vindt het leuk om haar enthousiasme over de schoonheid van de natuur te kunnen delen via fotografie.

Marijn heeft sinds een paar jaar ook zijn plezier gevonden in het schilderen. Samen met begeleiding op zijn dagbesteding is hij begonnen met schilderen. Inmiddels heeft hij al wat mooie kleurrijke schilderijen gemaakt, met toevallig ook vaak een natuurthema.