Maandexpositie Isabel Bakker - Schraven met schilderijen

Maandexpositie in het entreegebouw van Isabel Bakker - Schraven met schilderijen.

Veelzijdige Isabel Bakker-Schraven toont haar kunst

In het entreegebouw van het Arboretum in Oudenbosch is een solo-expositie te zien van Isabel Bakker-Schraven met de titel: “Onder de Zomer Zon in het Arboretum”. In de tentoonstelling die loopt t/m 27 juli toont zij actuele kunstwerken, veelal in traditionele olieverf, waaronder werken in haar leefomgeving die geïnspireerd zijn door van Gogh.

De bekende Halderbergse kunstenares Isabel geeft in deze expositie een beknopt overzicht van de veelzijdige kunstwerken die door haar in de afgelopen decennia zijn gemaakt. Zo is er een textiele werkvorm uit de jaren zeventig te bewonderen. Haar schilderijen zijn grotendeels realistisch, maar ook kubisme is Isabel niet vreemd.

Het afstudeerwerkstuk dat ze maakte bij de Masteropleiding in 1993 is een exacte kopie van “Madonna met kind” van de kunstschilder Lucas Cranach (1472-1553) geplaatst in een landschap met appelboom. Voor Isabel, die opgroeide tussen de fruitbomen in Overbetuwe, was het een groot genoegen dat werk te maken.

De voorlaatste opdracht bij de opleiding was: Plaats een schilderij van een bekende kunstschilder in een eigentijds interieur. Ze gebruikte een kunstwerk van Jan Sluijters dat hij in 1901 in Parijs tot maakte. Het stelt Toulouse-Lautrec voor, in het bordeel “Au Rat Mort” te Parijs. Isabel plaatste het kunstwerkje in een IKEA setting!

Als imker heeft Isabel gedurende 10 jaren met bijen gewerkt. Over dat onderwerp worden ook enkele kunstwerken getoond.

Voor meer informatie: www.art-isabel.nl en www.arboretumoudenbosch.nl