Expositie Jeroen Hoppenbrouwers met macrofotografie

Expositie in de theekoepel van Jeroen Hoppenbrouwers met macrofotografie.

Bibliografie:
Sinds 2009 is Jeroen Hoppenbrouwers bezig met digitale fotografie. Als klein jongetje was hij  al wel bekend met een spiegelreflexcamera.  Zijn vader heeft hem in die tijd leren fotograferen. Hij vond het geweldig om met een macro voorzetfilter macro-foto's te maken.  In de overgangsperiode van analoog naar digitaal is zijn hobby een beetje zoekgeraakt.

Een aantal jaren geleden ging is hij weer echt met fotografie aan de gang gegaan. Zijn voorliefde voor macrofotografie was gebleven en daar verdiept hij zich tegenwoordig steeds verder in.

Zo begon hij in het digitale tijdperk eerst met voorzetlensjes te werken (de meest goedkope manier om macrofoto’s te maken). Al snel ging hij over naar een echte macrolens met een 1:1 vergroting, maar na een tijdje wilde hij nóg dichterbij kunnen fotograferen.  Hij liep hierbij tegen de limieten van de lens aan en kwam uiteindelijk bij een oude techniek terecht.  Hierbij wordt een analoge lens achterstevoren gebruikt door middel van een speciale omkeerring. Met veel experimenteren lukte het hem om zo tot enorme vergrotingen te komen. Om kleine diertjes enorm groot en met elk detail vast te leggen blijft hem fascineren.