Expositie community art project “Ik vergeet je niet”

Expositie community art project “Ik vergeet je niet” in de theekoepel.

“Je even bevrijd voelen door in kunst te duiken en verhalen met elkaar te delen”

Op 5 mei was de opening van een tentoonstelling waarmee een bijzonder community art project feestelijk werd afgesloten. Oekraïense vluchtelingen hebben samen met ouderen en jongeren uit onze gemeente meegedaan aan dit project dat door middel van kunst mensen met elkaar verbindt. Anneke Wijn van CC-educatie heeft hiervoor het initiatief genomen in samenwerking met de gemeente Halderberge.

De afgelopen 3 maanden is er door de deelnemers aan diverse creatieve opdrachten gewerkt. Anneke en haar collega kunstenaars Nicole Nieuwkerk, Ira Louwe en Wim Hansum hebben de deelnemers de gelegenheid gegeven hun creativiteit te laten bloeien. Samen bezig zijn met technieken zoals mixed media, fotografie en glaskunst maakte onderlinge verbinding en uitwisseling van persoonlijke verhalen mogelijk. Deelnemers inspireerden elkaar en kunst inspireerde de deelnemers. Na de opening op Bevrijdingsdag kunnen deze nieuwe verbindingen en kennis van elkaar de inspiratie zijn voor een meer harmonieuze samenleving. 

De expositieruimte in het entreegebouw is tijdens alle openingstijden te bezichtigen.

De theekoepel is alleen geopend in de weekenden van 6/7, 13/14 en 20/21 mei op zaterdag van 12.30-16.30 en zondag van 12.00-17.00. Tijdens die weekenden zijn er deelnemers en begeleiders van het project aanwezig voor een persoonlijke toelichting.