Openingstijden
1 April tot en met 31 oktober iedere zon- en feestdag van 12.00 tot 17.00 uur en op dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur.
Op afspraak (0165 - 31 71 71 (4)) zijn er voor groepen het hele jaar door altijd rondleidingen (zie beneden) met gids mogelijk.

Bereikbaarheid
Het nieuwe adres van het arboretum is "Achter 't Postkantoor 1" (voorheen Markt 46) in Oudenbosch, schuin tegenover de Basiliek en recht tegenover de apotheek. De ingang ligt op (6 minuten) loopafstand van het NS-station en van zowel de bushalte van de BBA lijn 311 als de buurtbus 211.
Wilt u een overzichtskaartje (Google-earth) downloaden, klik dan hier.
Als u het straatje, ietsje rechts van de pijl op het overzichtskaartje, ingaat, komt u op een zeer ruime parkeerplaats (gratis parkeren). Achteraan links op deze parkeerplaats bevindt zich de hoofdingang van het arboretum (zie plattegrond) tussen oude platanen.Toegankelijkheid
Het arboretum is ITS-gecertificeerd en daarmee toegankelijk voor gehandicapten met rolstoel.


Er is een oplaadpunt voor elektrische fietsen en scootmobiels aanwezig.

Behalve blindengeleidehonden, worden honden niet toegelaten.

 

Entreeprijzen
De entreeprijs is € 2,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang.

U kunt ook begunstiger van het arboretum worden, dan krijgt u een jaarabonnement met vrij entree voor 2 personen en tweemaal per jaar het blad "de Aesculus". Voor verdere informatie zie onder "begunstigers".

Tweede bezoeker gratis! Bezoekers van Arboretum Oudenbosch kunnen hiervoor gebruik maken van de kortingsbonnen uit de Voordeelgids 2017 van de Postcode Loterij.

  Rondleidingen
Rondleidingen voor groepen duren doorgaans circa 60 minuten (maximaal 90) en moeten van tevoren aangevraagd worden. De kosten zijn € 2,50 per persoon en € 25,- per gids. (Jaarkaarthouders betalen ook € 2,50 per persoon). Er kunnen maximaal 15 personen per gids mee. Voor groepen kleiner dan 8 personen geldt een minimum bedrag van € 45,-. Voor scholieren worden aparte rondleidingen gegeven, deze worden aangepast aan de verzoeken van de school. (Betaling: contant of via rekening; geen pinapparaat aanwezig).
P.S. Bij het boeken en afrekenen van een rondleiding met gids kan geen gebruik worden gemaakt van de voordeelacties van de Nationale Postcode Loterij of uit het blad ‘Puur Natuur’ van Natuurmonumenten.
Voor meer informatie:
Tel: 0165 – 31 71 71 (4)

Iedere tweede zondag van de maand wordt er om 13.30 uur een gratis thema-rondleiding verzorgd. De thema's en datums van deze rondleidingen zijn vermeld in de evenementenkalender.
 
  Groepen komend buiten openingstijden
Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden en prijzen als die voor de hiervoor beschreven rondleidingen. In plaats van de gids betaalt u nu € 25,- voor de noodzakelijke extra kantoordienst. De maximum groepsgrootte is uiteraard niet beperkt tot 15 personen.
 
 

Bruidsreportage
Voor bruidsreportages kunnen aparte afspraken gemaakt worden. Kosten: € 35,-
Telefoon 0165 – 31 71 71 (5).

Foto's communie
Kosten: € 10,-. Telefoon 0165 – 31 71 71 (5).

Sponsoring
Voor sponsoring van het Arboretum Oudenbosch kunt u de heer Rennings benaderen voor een nadere uitleg. Tel: 0165-312180.

Begunstigers
Als begunstiger van het arboretum kunt u voor weinig geld de tuin het hele jaar steunen. U krijgt een jaarkaart, waarmee u voor 2 personen gratis toegang heeft tot de tuin gedurende de aangegeven openingstijden.
Ook krijgt u 2 x per jaar ons blad de "Aesculus" waarin u naast een aantal interessante artikelen, ook met het wel en wee in de tuin op de hoogte wordt gehouden. Voor minimaal € 13,- per jaar bent u al begunstiger van het Arboretum. Uiteraard is een hogere bijdrage zeer welkom.
Bij substantiële bijdragen kunt u zelfs belastingaftrek krijgen. Informatie hierover (waaronder de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)) vindt u hier.

Vrijwilligers
Overweegt u zich op te geven als vrijwilliger voor het verrichten van werkzaamheden in het Arboretum, aarzel dan niet om op een zaterdag rond 10.30 uur (koffietijd) bij ons langs te komen op Markt 46 voor nadere informatie. Dan zijn de meeste vaste vrijwilligers voor het tuin- en gebouwenonderhoud aanwezig.
Heeft u belangstelling voor representatief vrijwilligerswerk, zoals het ontvangen van bezoekers, kom dan eventueel ook op de reguliere openingstijden langs en vraag de baliemedewerk(st)er om informatie hieromtrent. We hebben ook vacatures op bestuurlijk en organisatorisch niveau.
In onze vrijwilligersbrochure (A4, MS-Word-formaat) vind u een actueel overzicht van al onze vacatures met achtergronden.

 

Informatieboekjes
In de tuin is een uitgebreide brochure "Botanische tuin Arboretum Oudenbosch" à € 2,- te koop met informatie over o.a. de oorsprong van de tuin en de verschillende indelingen met plattegrond. Dit is een handig boekje als u zonder gids de tuin doorwandelt zodat u wat meer over de verschillende delen van de tuin begrijpt.

 
 

Tevens zijn er, aanvullend, andere boekjes (groene kaft) à € 1,- te koop, te weten:

 
 
  • Bomenboekje I. Beschrijving van een 24-tal bomen uit de tuin met plattegond.
  • Religieus Erfgoed. Beschrijving en achtergronden van de botanische tuin (deels kloostertuin), het toegangsgebouw (voorheen kloosterbakkerij) en speciale planten en bomen.

De bomenhoroscoop is inmiddels ook zeer populair. Kosten per vouwblad: € 0,50.

 
  Beleidsplan  
  Wilt u het beleidsplan (2007 - 2016) van de Stichting Arboretum Oudenbosch downloaden,  
 

klik dan hier.

 
  Bezoekvoorwaarden  
 

Het arboretum heeft u graag te gast.
Evenals andere geregistreerde musea hebben we wel een aantal ‘spelregels’ vastgelegd en als  ‘bezoekvoorwaarden’ gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. (KvK-dossiernummer: 41104629)
In de bezoekvoorwaarden zijn bijvoorbeeld regels gesteld met betrekking tot ‘prijzen’, ‘verblijf in het arboretum’, ‘klachten en reclamering’, ‘aansprakelijkheid’ en ’gevonden voorwerpen’.
Als u hier klikt dan kunt u kennis nemen van de bezoekvoorwaarden of deze downloaden.

 
  E-mail
info@arboretumoudenbosch.nl
 

Bezoekadres (nieuw!)
Stichting Arboretum Oudenbosch
Achter 't Postkantoor 1 (voorheen: Markt 46)
4731 PM Oudenbosch

Postadres
Stichting Arboretum Oudenbosch
Postbus 127 
4730 AC Oudenbosch

Telefoon
Doorkiesnummer:
0165 – 31 71 71 + (1: Engelssprekenden, 2: openingstijden, 3: evenementen, 4: rondleidingen,
5: trouwreportages/communiefoto's, 6: sponsoring, 7: balie)

KvK
41104629

Betalingen
ING........... NL04 INGB 0005181785
ABN-AMRO. NL26 ABNA 0490957153
Rabobank . NL50 RABO 0140767495
t.n.v. Stichting Arboretum Oudenbosch.

 

. . . .